Weekend in Chengdu
Hoi allemaal,
Jullie hebben de foto's gezien? Het duurde echt eeuwen om allemaal te uploaden , maar het is gelukt!
We (Silje, Annika, Sofia en ik) hebben besloten om dit weekend in Chengdu door te brengen. We verblijven in het Traffic Hotel, omdat de Traffic Inn vol zat. Heerlijk om even in een hotel te verblijven met een lekkere douche! Het eerste wat we allemaal gedaan hebben toen we aankwamen is gedouched! Op de panda base heeft de douche maar een paar stralen, dus haren wassen gaat moeilijk. Het bed hier is ook fijner dan bij de panda base, daar is het bed echt rock solid! Ik heb er gewoon een blauwe plek van op de zijkant van mijn been! We zijn hier gistermiddag aangekomen en morgenmiddag gaan we weer terug. We kunnen gelukkig gebruik maken van de common room en internet van de Traffic Inn. Het is echt een heel fijn hostel. Ik heb voor mijzelf ook al een kamer geboekt voor volgende week vrijdag. Dan hoef ik niet op zaterdag vanuit de panda base naar de airport. Dat is echt een heel gedoe en is stressvol: 1 bus en dan 2 minibussen. De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Ik neem dan gewoon een taxi vanaf de Traffic Inn naar de airport.
Vanochtend zijn we nog even bij de Panda Base hier in Chengdu gaan kijken. Een mooi aangelegd park, maar het is meer een soort dierentuin met heel veel toeristen.
Bifengxia (waar ik werk), is minder toeristisch en de toeristen mogen ook niet overal komen. Er komen bijna alleen maar Aziatische toeristen.
Anyway, ik zal nog even over het werk vertellen.
We beginnen 's morgens om 08.15 met binnen- en buitenverblijven schoonmaken. We halen dan ook het ' oude' bamboe weg en leggen nieuwe bamboe neer. Het is best een beetje zweten geblazen! Daarna mogen we de panda's voeren. Ze zijn heel goed getrained en eten zo uit je hand. Je moet wel uitkijken voor je vingers!
We verzorgen 5 panda's. Ook eentje van 25 jaar oud! Dat is heel oud voor een panda, zij loopt ook echt als een ' oud vrouwtje' . Rond 10.30 of 11.00 is er de 2e feeding. Dan om 14.00 de 3e feeding. Om 15.30 hebben we de 4e feeding en geven we nieuwe bamboe erbij. Tussendoor kan ik gratis internetten in de volunteer info center.
De Chinese lessen zijn best leuk (we hebben al leren tellen en afdingen). Diaan, het schriftje komt goed van pas
Het was de afgelopen dagen heel mooi weer, dus toen was onze kamer in Bifengxia een stuk minder vochtig en toen was het opeens heel aangenaam om daar in de bergen te zijn! Het is zo'n mooie omgeving, met hele hoge groene bergen. Overal groeit bamboe. De maaltijden bij het hotel zijn goed te doen....3x per dag Chinees, maar ik moet zeggen dat het lekker is. Er zijn geen vleesvervangers, maar ik eet veel ei.
Helaas kom je als volunteer niet direct in contact met de panda's. Je mag niet in hun verblijf komen als zij erin zitten. Je kunt wel een foto laten maken met een panda, dat is alleen wel duur: EUR 100 voor een panda van 1 jaar oud en EUR 50 voor een panda van 2 jaar oud. Ik ga het wel doen, want ik ben bang dat ik er later spijt van krijg. Het geld gaat naar het herbouwen van Wolong Panda Base (dat park was detroyed door een aardbeving in 2008, daarom is Bifengxia opgericht).
Goed, dat was het weer voor nu.
Greetings from sunny Chengdu, Roos
Het is de bedoeling dat je 2 weken solid werkt tussen de panda's. Jullie zijn gewoon verwende toeristen! Wat die foto met een panda betreft kan ik er wel eentje photoshoppen voor minder geld. Een foto met die 25-jarige is zeker voor niks? Afijn, doe het maar gewoon. Het is voor de sponsoring tenslotte. Slimme Chinezen.
Groetjes, mama en papa
Mm leuke hoor roos, vooral het eten 3x. jammer dat je alleen maar ei eet nu...
In het weekend zijn we vrij, dus daarom zijn we naar Chengdu gegaan...