RoosinChina.reismee.nl

Laatste week bij de panda's

Ni hao,

Weer even een berichtje vanaf de Panda base.

We zijn deze week met 11 vrijwilligers. Silje, Leoniek, Angelica, Annika, Sofiaen ik waren er al. Gisteren zijn erbij gekomen: een koppel uit Israel, moeder en dochter uit Zweden en nog 1 meisje uit Zweden. Annika, Sofia en Angelica komen ook al uit Zweden!

Ik heb de meiden hier trouwens leren jokeren. Iedereen vindt het geweldig!

Het weer valt mee deze week

Laughing
Alleen maandag was regenachtig, maar gisteren en vandaag is het droog en best warm.

Het is deze week heel druk in het park, want de Chinezen hebben deze week vakantie. Het is goed voor de omzet van het park, maar die toeristen zijn best irritant, ze staan overal voor de voeten, praten heel luid en maken fluit geluidjes om de panda's hun kant op te laten kijken.

Gelukkig komen er geen toeristen waar Silje en ik werken. Onze panda's zijn trouwens echt heel cute! Vooral eentje (RoRo)die maakt allemaal hele lieve geluidjes voordat hij zijn pandabrood krijgt omdat hij zo blij is!

Ik heb trouwens toch besloten om geen foto te maken met de panda. Het blijkt nu opeens dat je geen foto meer kan maken met de 2-jaar oude panda's voor 50 euro. Alleen maar voor 100 euro met de 1-jaar oude panda's. Dat vind ik echt te gek worden. Als je er nog mee kan spelen dan zou ik het wel doen, maar voor een paar seconden ernaast zitten op een stoel gehuld in een plastic cape....Ik besteed mijn geld liever aan een mooi souvenier voor in huis.

Het eten hier is nogsteeds ok, het begint alleen een beetje eentonig te worden met tomaat en ei + rijst. 's Ochtens hebben we nu rijstsoep met bapao brood en een gekookt ei. De mensen van het restaurant zijn heel lief en doen echt hun best vor ons. Je moet alleen niet in de keuken kijken....dat is echt de ranzigste keuken die ik ooit gezien heb!

Ik ga vrijdagmiddag met de andere meiden, die ook zaterdag vertrekken,terug naar Chengdu. Nog een nachtje in Traffic Inn. Ik vlieg zaterdag om 15.00 uur naar Beijing.

Goed, dat was het weer. Ik vermaak me hier goed en voel mij ook goed

Laughing

Hopelijk met jullie ook alles ok!

Groetjes, Roos

Arjan

Hi Roos, ik hoop dat de meiden die je geleerd hebt te jokeren niet zo vals proberen te spelen als ik....

Amalie

Ha die lieve Roos,

Leuk om te lezen! Goede vlucht vanmiddag :).

Tot snel, Amalie