RoosinChina.reismee.nl

Beijing

Hoi allemaal,

Ik ben aangekomen in het Double Happiness Courtyard Hotel in Beijing. Zie de website voor foto's:http://www.booking.com/hotel/cn/beijing-double-happiness-courtyard.en.html?aid=330632;label=cn-hotel-69197-cn-CwJ3poaOX07kp1NS9PmAmAe

Wat een leuk hotel zeg! Ik heb een eenpersoonskamer, klein, maar gezellig. Het istypisch Chinees ingericht, maar met alle luxe van tegenwoordig. Ik heb zelfs een computer met gratis internet op de kamer

Laughing
.De badkamer ziet er ook geweldig uit! Ik ga straks de stortdouche proberen!

Het was wel nog even spannend om hier te komen

Undecided
....Ik had een taxi genomen vanaf Beijing Airport. Ik had de chauffeurhet kaartje laten zien met het adres van het hotelin het Chinees, maartoen we in de hutong (een van de oude Chinese wijken) kwamen bleef hij maar een beetje rondcirkelen door de smalle straatjes.Ik keek uit het raam en zag van alles en nog wat, maar geen hotel. O jee, dacht ik natuurlijk! Uiteindelijk heeft hij het aan een politie agent gevraagd en die wees hem de weg gelukkig...Wat een opluchting!

De meiden bij de receptie zijn heel aardig en spreken goed Engels.

Ik heb besloten dat ik morgen naar de Verboden Stad ga en het Zomerpaleis...en als het past nog de Tempel van de Hemel....maar dan is het even flink aanpoten. Maandag ga ik naar de Muur, waarschijnlijk met een tour mee vanaf het hotel.

Vrijdagmiddag zijn we (Annika, Sofia, Silje, Anjelica, Leoniek en ik) vertrokken vanaf de Panda Base naar Chengdu. Het was echt jammer om de panda's achter te laten

Frown
. Ze zijn zo lief! Donderdagmiddag was ik nog even gaan kijken bij de breeding center waar Sofia en Annika werkten. Daar kan je op het dak lopen en de panda's van bovenaf bestuderen. Toevallig was een van de kleintjes van 1 jaaraan het spelen met zijn moeder...echt zo aandoenlijk om te zien!

Maar goed, met alle baggage, namen we weer 3 bussen richting de Traffic Inn in Chengdu. Silje en ik hadden een kamer genomen met ensuite

Wink
. 's Avonds hebben we ons afscheidsdiner gehouden in de PizzaHut (hoe kan het ook anders?!). Daarna hebben we nog wat souveniertjes gekocht in Big & Small Alley. Later op de avond zijn Silje en ik nog even gaan stappen...gewoon om even te kijken hoe dat er hier aan toegaat! We zijn naar de CC Club geweest, het schijnt een van de hipste clubs van Chengdu te zijn...We voelden ons wel een beetje underdressed, de meiden hier gaan helemaal uitgedost uit. Binnen was er club/dance muziek en tussendoor had je optredens van een soort zang-/dansgroep (zeg maar een soortChinese Backstreet Boys met Michael Jackson achtige outfits). Echt grappig om te zien!Het was opvallend om te zien hoeveel mensen er helemaal bezopen waren binnen, tot kotsens aan toe! Er was een handje vol buitenlanders binnenen de rest was allemaal Chinees! Leuk om een keer mee te maken!
Laughing
Silje en ik hebben in ieder geval veel gelachen om de gekke moves van de Chinezen!

Het afscheid van ons groepje viel best zwaar vanmiddag!Het was gewoon heel gezelligsamen vanaf het begin af aan

Laughing
. Iedereen gaat nu zijn eigen weg....Silje gaat nog een weekje bij de panda's verblijven en daarna een jaar in Australie werken. Anjelica blijft nogook nog een paarweken bij de panda's. Annika en Sofia nemen vanavond de nachttrein naar Xian en daarna gaan ze nog een paar dagen naar Beijing. Leoniek en ik hebben samen de taxi naar de luchthaven genomen. Zij is vanmiddag terug gevlogen naar Nederland.

O ja, ik vergeet het iedere keer te vermelden dat Facebook en Twitter hier niet werken...ze zijn bang voor opstootjes denk ik!

Ok dat was weer een lang verhaal. Als ik wat foto's van Beijing heb kan ik ze weer uploaden, als de verbinding niet te traag is.
Ik heb ondertussenheel veel foto's gemaakt en in heb ook nog foto's van de anderen op een usb stick gezet. Dat wordt flink puzzelen als ik thuis kom!

Goed, ik ga op tijd naar bed, want morgen heb ik weer een volle agenda!

Groetjes, Roos

Liz

Fijn te horen dat je goed bent aangekomen. Reizen in China is een avontuur. Geniet van de bezienswaardigheden. En kijk goed uit in het verkeer.
Liefs, mama

tante Willemien

Hoi Roos
Het Zomerpaleis schijnt echt heel mooi te zijn.
Ga je ook nog met de riksja de stad door?
Ben benieuwd naar je foto's.
Succes daar,
liefs tante Willemien

Marloes

Ha Roos,
Wat een leuk hotel! Heb je veel kunnen zien vandaag? Ben benieuwd naar je foto's! Zo te lezen heb je het onwijs naar je zin, mooi! Leuke groep hadden jullie ook bij de panda's. Mooie beesten zeg, super foto's! En wat grappig dat je op stap bent geweest, vast hilarisch. Heel veel plezier nog!
Liefs!